måndag 20 juni 2016

En storartad resa och artist

Han gick under namnet No Show Jones på grund av de många konserter han ställde in eller ej slutförde eftersom han var för full, helt enkelt. Hade som bekant stora alkohol- och drogproblem i största delen av sitt liv, men skrev några oförglömliga klassiker på vägen och säkert under påverkan. Han tillhörde en av de absolut största inom country och han spelade med alla de stora och beundrades av än fler

I denna bok redogör författaren Rich Kienzle för hans liv från liten pojke som får sin första gitarr av pappan till hans död 2013. Man lär känna en man och artist som brann för gammal hederlig country och inte gillade den mer popinfluerade stilen som nu är så populär. Trots sitt stora missbruk, lyckades han knåpa ihop många klassiker. Under sin mest produktiva period gav han ut fem album om året, får man veta i boken. Det är lite skillnad mot idag.

 Det är alltid kul och intressant att läsa biografier om musiker och artister, man får alltid veta saker om dem man inte kände till. Samma sak denna gång. Och så får man ju en annan syn på deras musik när ma t ex vet hur och varför vissa sånger skrevs.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar