lördag 12 juli 2014

Drottningen vänder blad

En trevlig liten bekantskap - Alan Bennetts Drottningen vänder blad som omnämns i Bokklubben vid livets slut (som jag skrivit om tidigare) och som fångade mitt intresse.

Handlar om engelska drottningen som av misstag börjar läsa böcker och på så sätt får en hobby, något som kungligheter normalt sett står över. Men hon fastnar i böckernas fantastiska värld och börjar så småningom försöka lätta upp samtal och internationella möten med att tala om böcker och författare. Detta ses inte med blida ögon och passar sig inte i den storpolitiska sfären. Men vem vågar säga det till dottningen?

Boken är tunn och lättläst och tog inte lång tid att ta sig igenom, men underbart är kort, som Povel Ramel sjöng och så även i detta fall. Jag läste den med stor behållning och med ett leende på läpparna. Är ju en lite skruvad historia om människor som man normalt inte vet så mycket om, men här får man veta att drottningen är ju bara en liten tant, vilken som helt. Egentligen. Och som så många små tanter är är även hon ganska gemytlig och egensinnig på ett mysigt, snäll och småbarnstrotsigt sätt.

Finns hos Adlibris och Bokus och rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar