lördag 24 september 2016

Lite underfundig.

 En bok med en fantastisk titel som också är mycket talande för dagens samhälle och människor - Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Som författaren Nisse Simonson skriver, har vi egentligen aldrig haft det så bra som vi har det nu. Vi är rikare än någonsin, vi är friskare än vi någonsin varit, vi har ett utbud av varor, tjänster, och nöjen än våra förfäder någonsin kunnat drömma om. Vi har mer ledighet och fritid än tidigare generationer och vi kan välja mat från alla världens hörn. Ändå finns det fler psykologer än någonsin. Och alla har fullt upp. Hur kan det komma sig?

Boken ger väl inga direkta svar, men det får en att tänka efter både en och fler gånger. Måste man göra allt man gör? Är det verkligen så viktigt? Vad skulle hända om jag hoppade över just det där viktiga mötet? Ofta gör vi saker utan att tänka efter varför, utan gör som vi alltid har gjort eller som gör det grannen gör.

Nisse pekar på en del träffande exempel från vardagslivet och berättar anekdoter från sitt eget liv och på så sätt åskådliggör en del "knäppa" saker som vi gör, helt i onödan. Det är småroligt och underhållande och det får en att tänka efter, det är aldrig fel. Jag gillade boken. Den är lättläst och enkelt skriven, utan krångliga medicinska termer.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar