onsdag 5 mars 2014

Spår lämnar spår.

Den här historien tar sin början med de två egyptierna som 2001 under ytterst mystiska omständigheter lämnas över till amerikanska agenter på Bromma flygplats för att lämnas över till Egypten och där senare bli torterade.

Storyn är alltså sann och den bygger på intervjuer, utdrag ur olika protokoll, register, anteckningar osv. Författaren Lena Sundström är journalist med bl a förflutet på TV4s Kalla Fakta, DN, Aftonbladet mm, så hon är van att gräva.

I den här boken har hon verkligen grävt och fått fram många pinsamheter och tveksamma ageranden från framförallt den svenska regeringen vid tiden. Man förundras verkligen över att detta hänt i Sverige, det brukar ju bara vara i amerikanska filmer liknande saker händer. Men det har hänt och det kan givetvis hända igen.

Boken är skriven som en thriller och den är riktigt spännande och bra. Man vet ju att det är sant, men är ändå säker på att hon fabulerar och har vrängt till storyn för att det ska bli mer spännande, men faktum är att det var så här det var. Detta hände och det är lika osannolikt som spännande. Men helt sant. Mycket bra skrivet och en mycket bra bok. Kommer säkert att filmas och bli en kanonfilm eller TV-serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar