tisdag 25 mars 2014

Verkligen inget att avundas!

Journalisten Barbara Demick har i denna bok skildrat vardagslivet i Nordkorea. Genom hundratals intervjuer med avhoppare och andra lyckliga som undkommit detta lands vidriga klor. Detta gör att man får en lite personlig och ärligare inblick i hur det är att leva i Nordkorea.

Att ett land som detta får fortsätta förtrycka människor på detta sätt ända in i år 2014 är för mig helt jävla otroligt. Sverige blir då och då prickat av FN för att ha behandlat en enstaka person illa, men att en regim behandlar 24 miljoner människor sämre än ogräs, det är tydligen okej.

Det är dock fascinerande att man än idag, med Internet och allt, kan dupera ett helt land. Stänga gränserna för allt och sen intala sin befolkning att de har det så bra det överhuvud taget går att ha. Att de bor i det bästa landet av alla. Att deras förhållanden är de allra bästa. Visserligen slipper de Big Brother och Lasse Kronér, men jämfört med att tvingas äta gräs och råttor för att ens överleva, så tror jag de flesta skulle välja TVn.

Köp den på Adlibris eller Bokus och LÄS!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar