torsdag 15 maj 2014

Memorandom är lite random...

Först kom Geim som var så jäkla bra och en riktigt frisk fläkt både vad gäller språk och upplägg. Uppföljaren Buzz var nästan lika bra och tredje boken Bubble var endast snäppet under.

Nu har Anders De La Motte skrivit en mer traditionell kriminalhistoria och då faller tyvärr allt platt. Han är tokhyllad och benämns som den nya frälsaren från Skandinavien inom deckar- och krimgenren. Filmrättigheterna till denna bok såldes redan innan den kommit ut, så han lär ju skaratt hela vägen till banken. Jag skrattar inte alls!

Storyn är egentligen bra - en polis vaknar upp efter en olycka och har tappat minnet. Han är på gång att avslöja en stor liga och han har en infiltratör på insidan som ingen utom han känner till, men nu minns han inte vem det är eller hur de tar kontakt. Så börjar jakten på att återfå minnet och hinna före skurkarna.

Men det är ganska rörigt och mycket folk och namn hit och dit. Jag hänger ibland inte med och tycker faktiskt inte det någonsin blir spännande. Precis i slutet drar det ihop sig lite, men då hade jag redan räknat ut vem som var vem, så det blev mer som "jaha, det var ju det jag visste". Nej, herr De La Motte, bättre kan du!

Finns hos Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar