fredag 21 oktober 2016

Bra, men inte mer!

Lee Child kan man alltid lita på. När alla andra deckare/krim mer och mer verkar följa en och samma mall, går herr Child sin egen väg och den vägen befinner sig lite högre. Men fastän denna bok om Jack Reacher är bra och läsvärd, är det ändå inte en av de bästa.

Jag förstår varför man nyligen gjort film av boken - den är lång och med en ganska tacksam historia som har flera bottnar och många personer i spännande miljöer. Vad jag inte förstår är hur man kunde välja Tom Cruise till att spela Jack, de är ju inte lika på en fläck. Jack är 196 cm lång, Tom är 170, bara för att nämna en skillnad. Men, men, nu är andra filmen gjord och jag får nog svälja det.

Boken är iallafall bra, men inte inte den bästa, som sagt. Är lite rörig ibland och iomed att den är ganska lång, hinner mycket hända och många personer passera. Jack slår följe med en kvinna, Susan Turner, som faktiskt får honom att visa lite känslor. Han får dessutom reda på att han har en dotter och även det får honom att mjukna lite. Men bara lite.

Som sagt, Lee Child skriver bra och spännande, men denna är inte hans bästa.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar