måndag 24 oktober 2016

Småsöt, men något sent!

Den här boken har jämförts med andra populära böcker som handlar om djur som visar mänskliga beteenden eller har speciella egenskaper och som vi tycker är så gulligt. Som exempel Gatukatten Bob. Skillnaden ligger i att denna historia utspelades för över 40 år sedan. Nu ska inte tiden spela någon roll, men jag personligen blir lite misstänksam och får en känsla av att författaren rider på en våg av liknande böcker och ser sin chans att håva in lite enkla stålar. Jag hoppas jag har fel.

Boken som sådan är en liten småsöt historia om Tom  själv som på 1970-talet bodde en tid i Argentina och där fann en oljeindränkt pingvin efter ett oljeutsläpp i havet. Alla dess pingvinvänner var döda, så Tom tog helt sonika hem pingvinen och tvättade den ren för att senare återföras till havet. Vad han dock inte visste var att pingviner är lite speciella och inte gärna återplaceras utan en partner eller fler pingviner i närheten. Han blev sålunda "med pingvin".

Det är inget mästerverk, men en rolig och gullig historia och även en intressant inblick i ett Sydamerika för 40 år sedan.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar