fredag 19 september 2014

Från en lakej av lustan

Johan Kinde är ju mest känd som sångare i bandet Lustans Lakejer som hade sin storhetstid under det glada åttiotalet. Då var dekadensens oomstridde riddare i kungariket Sverige. Nu vet jag inte riktigt vad han gör, men två böcker har han åtminstone knåpat ihop.

Denna hans debut kom för några år sedan och utspelar sig i Stockholm ungefär vid samma tid som Lustans höll på. Den handlar om Julian och bandet Bête Noire som precis står på tröskeln till genombrott. Alltså kan man dra en del paralleller med författaren själv, men hur mycket av det som är en självbiografi, framgår inte.

Jag som är nästan jämngammal med Johan och var med när det begav sig, känner igen en hel del i boken och kan relatera till känslor och upplevelser, utan att för den skull ha ingått i hans bekantskapskrets alls.

Däremot är väl boken i det stora hela inget litterärt mästerverk, men jag som minns Lustans och har många minnen förknippade med dem samt sett dem live, tycker det är ganska skoj att läsa boken. Den är enkel och lättläst. Är helt okej.

Finns hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar