onsdag 26 augusti 2015

Svarthuset funkar!

Peter May är ännu en ny bekantskap och denna gång hade jag inte så höga förväntningar utan det fick liksom bli som det blev. Och det blev faktiskt bra.

Jag gillar ju när böcker utspelar sig i lite udda miljöer och på avlägsna platser. Denna bok utspelar sig på en liten ö i de Yttre Hebriderna, så det är avlägset så det räcker.

Ett mord har begåtts och kommissarie Fin Macleod, som är född och uppvuxen på ön, återkommer nu efter 18 år för att reda ut mordet. Till en början blir han väl mottagen, men snart kommer gamla synder upp till ytan och sånt som hände när han var liten gör sig påmind. Eller snarare blir han påmind om dem av de han trodde var hans vänner, men nu efter all tid, är de inte de vänner de en gång var.

Jag gillade boken och den var helt okej. Tyvärr är många av dessa deckare eller kriminalromaner skrivna efter ett och samma recept och man kan ofta gissa sig till slutet. Denna bok innehöll några vändningar som blåste nytt liv i historien, så man inte tappade intresset. Har redan hans nästa bok, Lewismannen, liggande i startblocken, så vi får se om den är lika bra.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar