måndag 14 november 2016

De gör det igen!

Fjärde boken som paret Ebervall/Samuelsson skrivit om historiska händelser och personer, denna gång om Fröken på Huseby, en fascinerande historia som sträcker sig från seklet början fram till 1970-talet. Jag hade tidigare inte hört talas om Florence Stephens, men när jag frågade mina föräldrar kom de ihåg alla skriverier från 50-, 60- och 70-talen.

Det fanns och finns säkert många lika excentriska och speciella personer som Florence, men hennes samröre med det svenska kungahuset, gör hennes historia lite speciell.

Som författarna klargör i slutet av boken, är detta en berättelse som grundar sig på riktiga personer och händelser och alla viktiga delar är "på riktigt", men sedan har de lagt till en del runt omkring och dialogen, så att det blir intressant och läsvänligt. Men grundhistorien är alltså helt sann. Detta är detsamma med de tidigare böckerna.

Jag tycker denna form av historieberättande är fantastiskt underhållande. Bara man är införstådd med på vilket sätt boken är skriven, lär man sig mycket och blir väldigt underhållen på vägen. Ser fram emot deras nästa projekt med stor förväntan!

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar