lördag 19 november 2016

Så bra!

Sann historia. En biografisk berättelse om Bosse som växer upp i en stockholmsförort under 1970-talet. Hemma är det inte så kul med en farsa som dricker, så när en betydligt äldre kille dyker upp och verkar bry sig, följer Bosse med honom. De bildar ett av Sveriges första punkband och har rätt kul, verkar det som. Åker på konserter, ser en av Ebba Gröns första spelningar och festar rätt vilt. Får t o m åka på turné med Thåström och gänget.

Men baksidan är att den äldre kompisen, i boken benämnd som "J", utnyttjar Bosse sexuellt och förhållandet blir mer och mer invecklat. Han sitter ju i en sorts beroendeställning gentemot J och tvingas mot sin vilja att bli hans pojkvän. Egentligen vill han inte, utan vill hellre vara med tjejer, men eftersom J är snäll, omtänksam och erbjuder bostad och mat, har Bosse inte mycket att välja på. För jävligt egentligen. Tragiskt.

Intressant att läsa om ett samtida livsöde, även om Bosses och min historia skiljer sig rätt rejält åt. Men vi delar tiden och musiken. Mycket bra bok!

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar