måndag 13 maj 2013

Mycket bra debut!

Det är lite amerikanskt över denna bok. På ett bra sätt. En åklagare återvänder till sin mammas by för att rentvå en släkting. Men har man en gång lämnat byn och gemenskapen, är man inte välkommen och ses som ett hot, även ens barn, som i detta fallet. Man har läst det hos t ex David Woodrell och man har sett det på film. Lite som "Jägarna".

Jag kan inte uttala mig om detta stämmer i verkligheten (hoppas inte det), eller om det bara är en romantisering för att kunna få till bra storys och dupera oss stadsbor. Men funkar gör det hur som helst.

Huvudpersonen Anna ska såsom åklagare i Stockholm hjälpa sin kusin som står åklagad för våldtäkt. Väl på plats ter sig inte saker och ting som det borde. Hon är knappast välkommen och hennes utredning motarbetas. Men hon ger sig inte och snart inser hon att det finns mer att hitta om hon skrapar lite på ytan.

Jag gillade verkligen boken då den utspelar sig i obygden och i lite mindre skönmålade miljöer. Det är lite outlaw och det gillar jag. Storyn är bra och smart och riktigt spännande. Mer från Lars Pettersson förväntas således!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar