tisdag 4 juni 2013

Ett bortglömt mästerverk

Låt inte den iskalla blicken lura dig. För trots att omslaget tycks föreställa en man som både skulle kunna vara playboy och styckmördare, så är det bilden av en fantastisk låtskrivare. Av en slump fann jag denna pärla för några år sedan och den har varit en favorit sedan dess. Det tog en lyssning på öppningsspåret "Dream of a child" för att vara fast. Det låter som inget annat, men samtidigt är det helt vanlig smörsång, men med soulinfluenser. Det är väldigt amerikanst och det låter verkligen 70-tal och västkust, men det är så bra.

David Forman gjorde i princip bara denna skiva och en till. Han blev snabbt en kritikerfavorit, men sålde knappt någonting alls och snart föll skivorna i glömska. Hittar ni denna i nån rea-back, så köp direkt. På CD finns den bara i Japan-press till högt pris, men det är den värd. Tro mig.
Idag spelar David med egna partybandet Little Isidore. Det är inte alls samma musik, numera handlar det mer om dansvänlig rockig r&b. Ännu en gång alltså - det var bättre förr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar