lördag 23 november 2013

Berättelser för till- och frånskilda

Som varandes en som gärna märker ord och funderar över deras ursprung, så började jag direkt undra över ordet "tillskild" som ingår i titeln. Vad är det och vad innebär det? Är det motsatsen till frånskild? Alltså när man blir ihop eller gifter sig? Oavsett, så lockar titeln till läsning, så jag läste boken. Eller lyssnade på den, rättare sagt.

Det är en ganska tunn sak, som man tar sig igenom rätt snabbt. Att det dessutom är en samling korta berättelser, gör att man kan läsa några stycken och sen göra annat utan att man tappar tråden.

Varje berättelse tar upp ämnen som rör relationer i olika stadier och åldrar. Hur man hanterar skilsmässor och uppbrott, kärlek och hat. Hur livet kan vara, helt enkelt. Det är småroligt och dråpligt och ibland känner man igen sig. Jag gillade boken, även om det inte gjorde något större intryck, men det var en behaglig lyssning i några timmar.

Ett citat som fastnade hos mig var kommentaren "man skiljer sig när man får slut på älsk". Det är ju faktiskt väldigt sant och smart sagt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar