tisdag 11 mars 2014

Spökmannen imponerar

Roger Hobbs kommer jag att hålla koll på. Denna hans debutbok, Ghostman, är en riktigt bra thriller. Från första meningen är det action och man dras rakt in i historien - sånt gillar jag.

En ghostman är en person som vid rån och annat inte syns. Han är otroligt viktig, men ska agera i bakgrunden och vara osynlig. Hans jobb är att städa upp efteråt, se till att alla spår försvinner och sendan själv försvinna.

Denna gång gick någonting fel och det spektakulära rånet blev inte som det var tänkt. Det blev både våldsamt och blodigt och således mycket att städa undan. Problemet är bara pengarna. Det är mycket pengar, men de är skyddade, märkta och oanvändbara. Och den som beställt rånet vill ha sina pengar. Och FBI vill ha fast de inblandade. Jakten börjar.

Bra, spännande bok, med bra karaktärer och bra miljöer. En liten småirriterande sak är att översättningen inte är helt hundra med vissa detaljer. T ex utspelar sig allt i USA och alla pengar anges givetvis i dollar, men när huvudperonen förklarar fördelen med en Mazda Miata, så är det att den "kan vända på en enkrona". Inte helt snyggt.

I övrigt en bra och spännande thriller jag kan rekommendera. Filmrättigheterna är redan sålda och det kommer säkert bli en bra film - så länge man inte sätter Brad Pitt, George Clooney eller Tom Cruise i huvudrollen.

Finns hos Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar