onsdag 8 oktober 2014

Var du ung 1986 är detta vad du behöver!

Andrew Curry heter en kille i Portland, USA, som är en riktig entusiast och musikälskare. Han lyckades för några år sedan plocka ihop ett antal av dagens mest framträdande artister inom power pop-genren som tolkade några av de mest populära låtar inom 70-talets softrock, t ex Player, Leo Sayer osv. Gamla, utskällda och ofta glömda låtar som i ny tappning helt plötsligt lät fantastiskt. Jag får rysningar varje gång jag lyssnar på det albumet som heter Drink A Toast To Innocence: A Tribute To Lite Rock och som finns bl a på Spotify här.

Nu har han alltså igen lyckats med samma bedrift, men denna gång tolkas brittiska sånger som kom under 80-talet och invaderade USA och övriga världen, The Second British Invasion, alltså. Med förnamnet Here Comes The Reign Again.

På detta mästerverk trängs låtar från Duran Duran, Soft Cell, Human League, Simple Minds, Culture Club, Madness m fl. Alla i mer eller mindre unika tolkningar. Det gemensamma med dem alla är att de låter väldigt nya och fräscha, som om de skrevs igår, och man inser också att några av låtarna ju faktiskt är riktigt jävla bra.

Några favoriter är Linus of Hollywoods tolkning av Paul Youngs Everytime you go away och Rachael Yamagatas Do you really want to hurt me, Culture Clubs världshit som här låter helt annorlunda, men är ack så vacker. Men albumet består av hela 27 låtar, så alla kommer säkerligen hitta sin favorit. Och var du med på 80-talet och dansade en gång till dessa låtar på nån skoldans eller disco, så är detta det ultimata blandbandet!

Finns hos Itunes och Spotify och förhoppningsvis hos välsorterade skivbutiker. Hittar du den, så köp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar