måndag 25 april 2016

Lång och intressant!

Säger man namnet Kennedy för valfri person över 30 idag, känner nog alla igen det och kan direkt nämna JFK och mordet och även Jackie. De som är yngre har svårare, om de inte har ett historiskt eller politiskt intresse. Själv hade jag inte så bra koll. Kände till det uppenbara och även att Bobby blev mördad och att flera barn dras med narkotikaproblem osv, men denna bok är verkligen en upplysningens bok. Britt-Mariue Mattsson har gjort ett gediget jobb med att sammanställa sina egna minnen med dokument och historiska fakta till denna berättelse. Att den är skriven i romanform gör det hela mycket mer lättläst och mänskligt.

Själv boken omfattar i princip 100 års familjehistoria med start i hur papan Joe byggde upp sin förmögenhet och fick med tiden ett rykte om att vara både tuff, hård och hänsynslös i affärer. Men så blev han en av USAs rikaste också. Titeln Vi tolererar inga förlorare, verkar ha fungerat som ett sorts mantra i familjen och speciellt sönerna uppfostrades med det som utgångspunkt.

Det påstås också att familjen Kennedy invandrade från Irland på 1850-talet och en spågumma sa sig se att familjen skulle få stor framgång, men även drabbas av stor olycka. Det verkar ha stämt rätt bra!

Hursomhelst myckt bra och läsvärd bok, som jag rekommenderar starkt.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar