fredag 26 augusti 2016

Det var bättre förr...

Fjärde boken i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning samt alla andra karaktärer som man känner igen. Det är bra. Det är en bra bok som tar vid där den förra slutade, men har en helt egen story som även denna gång är tidstypisk och aktuell - ensamkommande flyktingbarn. Vilka i denna bok både försvinner och råkar illa ut på värsta tänkbara sätt.

Börjlinds är duktiga på att skriva böcker där flera olika historier och livsöden berättas och så småningom vävs ihop. Vissa kan man ana ganska tidigt medan andra kommer som en överraskning. Det är som vanligt väldigt filmiskt och som skrivet för rörliga bilder. Att första boken, Springfloden, nyligen gått som TV-serie, gör ju att man har en bild av alla inblandade. Det var lite annorlunda jämfört med tidigare böcker.

Jag har lyssnat på alla böckerna och tidigare har det varit Tomas Bolme som läst dem, nu var det Katarina Ewerlöf. Hon är ju fantastiskt duktig, men det kändes ovant i början. Man fick inte riktigt till rätta känslan, men efter ett tag kändes det helt naturligt och hon, Katarina, gör ett kanonjobb. Får gärna läsa in nästa bok med.

Men, denna bok är inte riktigt lika bra som sina föregångare. Om de andra fick 4,5 i betyg, så får denna "bara" en 4. Blir lite seg bitvis och den upprepar sig eftersom i princip alla personer är exakt desamma i alla böcker. Det flaggas ju för förändringar, så nästa bok har säkerligen en något förändrad laguppställning. Det behövs.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar