onsdag 12 oktober 2016

Gripande!

Att växa upp i en grotta och som gatubarn i Sao Paolo i Brasilien, måste sätta rätt djupa spår hos en människa och prägla en för resten av livet. Christina Rickardsson har precis en sådan bakgrund. Hon blev sedemera adopterad och hamnade i Sverige. Många skulle tycka att hon drog en vinstlott och ska vara tacksam och visst fick hon det på många sätt bättre här. Utbildning, bra jobb osv och hon är förhållandevis framgångsrik. Å andra sidan fick hon lämna sin mamma och kunde inte hjälpa henne och hon förlorade en del av sina rötter. Hon verkar vara en driftig kvinna, så frågan är vad hon kunnat åstadkomma genom att stanna kvar?

Men, nu är det som det är och det går inte att ändra på det förflutna. Christina har hur som helst skrivit en bok om sitt liv och den är riktigt bra. Hon berättar om sin tuffa uppväxt och tiden på barnhem med slagsmål osv. Det kan inte varit lätt att sedan komma till Sverige och vara van att slåss för sin överlevnad och aldrig veta om det fanns mat nästa dag.

Det är en bra och intressant bok och som hon själv skriver i slutet, en viktig bok i det avseendet att integration och utanförskap är högaktuella saker och måste tas på största allvar.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar