onsdag 17 september 2014

En oslagbar trio gör det igen!

Jack Reacher måste vara en av de coolaste litterära figurerna idag. En i högsta grad aktiv föredetting som inte viker sig för någon eller något. Lever sitt liv på gränsen och går hela tiden sin egen väg. Han är inte den mest sympatiske, men man gillar honom och hans rättspatos är det inget fel på, även om medlen ibland kan vara lite tveksamma. Hur som helst får han saker gjorda och han löser sina fall.

Lee Child är författaren som formligen öser ur sig böcker om denne Reacher. Det fascinerande är att alla är nästan lika bra. Man förundras att det går att komma på alla intriger och storys, den ena mer invecklad än den andre.

Slutligen några ord om Magnus Roosman, denna gigant bland uppläsare av ljudböcker. Han är ju bara så bra. Och det faktum att han läser Lee Childs böcker ger en trygghet som är svårslagen. Bland denna typer av böcker utser jag härmed Magnus som kung!

Så, sammanfattningsvis, kombinationen Reacher, Child och Roosmann får av mig ännu en gång högsta betyg. Tät och spännande historia, som denna gång inte var lika våldsam som tidigare böcker varit. Lite mer skrivbordsutredning och en lugnare Reacher, men lika cool för det.

Finns hos Adlibris och Bokus.

1 kommentar:

  1. jag tycker den är underbar som bok. Men som film är den fan så dåligt gjord för det är inte samma handling men filmen följer boken så jäkla dåligt. jag trodde filmen skulle vara som boken men det är den inte boken är bättre

    SvaraRadera