torsdag 5 mars 2015

Han är tillbaka - och han är kul!

Detta är historien om Adolf Hitler, men på ett helt nytt och annorlunda sätt. Det är en fiktiv berättelse om hur det skulle kunna te sig om han inte dog där i bunkern, utan av någon anledning överlevde och föll i dvala eller bortfördes av aliens. Och nu 65 år senare dyker han plötsligt upp en morgon under en parkbänk i Berlin. Han vet själv inte att så lång tid gått och han känner inte till vad som hänt efter krigsslutet. Smart och rolig idé till bok.

Det blir ju onekligen förvecklingar och missförstånd. Ingen tror ju honom när han berättar vem han är, utan de är övertygade att han är en skådespelare eller att allt är ett practical joke. Adolf själv är fortfarande fast i sin strävan över världsherravälde och går på som vanligt.

Han är dock väldigt anpassningsbar och tar snabbt till sig nya idéer och lär sig utnyttja dagens teknik och media för sina syften. Grejen är bara den att han gör det på allvar och "på riktigt". Folk runt omkring ger honom mediautrymme som en kul grej. Ännu en udda och knasig typ som man bygger en realitysåpa kring.

Det är en ganska tankeväckande bok, då det skulle kunna hända. Inte att en död person vaknar upp, men att någon med dold agenda skulle kunna rida på populäritetsvågen och framträda i alla möjliga sammanhang bara för att göra sig ett namn och så småningom sätta sina planer i verket.

Kul bok är det iallafall.

Finns hos Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar