fredag 9 augusti 2013

Imperial Bedrooms

Läste om denna bok, att den skulle vara bra och i samma genre som Charles Bukowski. Och visst, det finns likheter med att historien utspelar sig i sunkiga miljör, på barer och med karaktärer som lever i utkanten, men där stannar likheten.

Handlar om en manusförfattare, Clay, som driver runt i Los Angeles med ett självskrivet manus han vill göra film av. Men jakten på skådespelare och producenter går väl sådär. Det blir mycket fester och alkohol på vägen och han inleder snart ett förhållande med en tveksam kvinna vid namn Rain, som han lovar en roll i filmen. Det var väl inte det bästa beslutet han tar...

Någon har varit inne i hans lägenhet, någon skickar konstiga SMS, han blir förföljd. Av vem? Varför?

Jag gillar ju historier som dessa med människor som lever på gränsen och i miljöer ganska långt från min egen. Det blir ofta och gärna lite romantiserande kring såna historier, och tur är väl det, för annars skulle dessa böcker aldrig skrivas. Men att de finns, det är jag övertygad om.

Detta var inte den bästa boken jag läst, men den var okej. Tog några timmar att läsa och det var helt klart underhållande timmar. Blev i alla fall nyfiken på hans andra böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar