fredag 24 januari 2014

Simmaren simmar lugnt - not!

Joakim Zanders debutbok Simmaren blev en riktigt trevlig överraskning. Hade inte hört eller läst om den innan, utan ramlade av en slump på den. Och tur var väl det.

Detta är en riktig deckarhistoria med alla de klassiska ingredienserna. Oskyldiga privatpersoner som av slumpartade anledningar blir inblandade, växer med uppgiften och till slut blir hjältar. Internationella organisationer och skumma personer blandas med helylle och gemytliga miljöer. Det är spännande och med många bottnar och lösa trådar som en efter en vävs ihop.

Boken är mycket filmisk (filmrättigheterna är tydligen redan sålda) och man kan verkligen se scenerna framför sig. Det gillar jag. Det gör det lätt att hänga med och man hålls hela tiden på halster och det är svårt att lägga ifrån sig den.

Visst finns det en del frågetecken och händelser man inte riktigt hänger med i, t ex befinner sig en person helt plötsligt i ett annat land utan att man fått veta hur eller varför, men de småfelen är väligt få och stör egentligen inte storyn.

Denna bok lyssnade jag på som ljudbok och Peter Andersson gör ju som vanligt ett guldjobb. Måste vara en av landets bästa. Både framför kameran och mikrofonen.

Finns bland annat hos: Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar