torsdag 24 juli 2014

Underbart klurig och underhållande!

David Safiers Dålig Karma är en riktigt jävla bra bok!

Den är egentligen rätt dråplig och ibland lite smålarvig, men historien om Kim Lange, en berömd TV-stjärna, som plötsligt dör och vaknar upp som myra, är så charmig och underhållande att man bara fortsätter läsa.

Tanken att man skulle återfödas och dessutom som ett lägre stående djur, är i sig både hemsk och romantisk. Det positiva är ju att man får en andra chans, men som människa går man nog inte omkring och tänker på sina handlingar i termer av gott och ont. Då kan det plötsliga uppvaknandet som myra bli en chock och ångesten över att man uppenbarligen inte levt ett tillräckligt snällt liv, säkerligen ta död på en igen.

Men denna bok tar inte död på någon, om man inte använder den för att slå ihjäl flugor hemma förstås. Efter att huvudpersonen dött och vaknat som myra, börjar så kampen att via god karma, ta sig tillbaka till det mänskliga stadiet.

Det är både en mycket rolig och underhållande läsning, men samtidigt också tänkvärd. Det gäller för alla att alltid göra sitt bästa och hjälpa sin nästa. Utan att alltid göra det för egen vinning. Att alltid sträva efter god karma, är således belönande, även om man inte tror på återfödelse.

Och även om jag skulle återfödas som ett djur, är jag osäker på om målet skulle vara att åter igen bli människa. Det verkar vara ganska bekvämt att vara t ex katt.

Finns hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar