fredag 17 april 2015

Hon håller nivån högt!

Senaste boken från Lena Andersson heter Utan personligt ansvar, men hon kan verkligen med stolthet ta ansvar för denna, för hon har kreerat ännu en liten pärla. Jag har läst alla hennes tidigare böcker och denna håller samma klass. Det enda negativa är att jag denna gång lyssnade på boken - de tidigare har jag alla läst som pappersversioner - och de gör sig bättre som papper.

Handlar åter igen om Ester som hon skrivit om tidigare, men nu har det gått fem år och hon ger sig in i ett nytt förhållande. Eller är det ett förhållande? Det verkar inte vara samma syn på det, beroende på om man är mannen eller kvinnan i just detta förhållande. Och man har ju hört det förut, det som den ena tar för givet är främmande för den andra och båda går omkring med tron att deras egen syn är gemensam för båda. Tyvärr är inte alltid så fallet.

Egentligen är detta en vanlig sliskig kärlekshistoria, som med yngre huvudpersoner skulle kunna vara en populär novell i någon ungdomstidning, men här har Lena Andersson med sitt förträffliga språkbruk och sinne för att fånga känslor återigen fått till en riktigt jävla bra berättelse. Mycket bra bok!

Finns hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar