måndag 20 juli 2015

Imponerande!

En helt ny upptäckt. Satt en dag och bläddrade igenom titlar i Storytel och ramlade över denna. Fastnade för den då det var min favorit Magnus Roosman som var uppläsare. Märkligt ibland varför man fastnar för en bok, men denna gång var det jackpot. Vips, så hade jag lyssnat igenom den. Dels för att den var ganska kort, men framförallt för att jag fängslades av historien.

Utspelar sig på ett vårdhem eller sjukhus, i en sal där några män ligger och i princip väntar på döden. Olika människor med olika öden bakom sig. Man får följa berättaren Hasse som under denna sin sista tid gör upp med sitt förflutna. Han erkänner och redogör, han ångra och gläds om vartannat.

Allt utspelar sig i samtal med sköterskor, läkare, en präst och de andra på salen, samt i Hasses medvetande. Han vet att döden står och väntar runt hörnet och han är egentligen inte rädd för det, men han är inte riktigt redo. Det finns ju så mycket kvar att göra, uppleva och se. Men som allt för ofta rimmar inte tanken med kroppen och det oundvikliga tar till sist över.

Det är en mycket bra och tänkvärd bok om livet och döden.

Finns på Adibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar