onsdag 9 december 2015

Tredje gången - gillar't!

Först kom Jakthundarna och sen Grottmannen, nu är Vinterstängt här och jag har läst även den. Herr Lier Horsts har med sin tredje bok om inspektör William Wisting lyckats hålla spänningen uppe och fånga läsaren (mig i detta fall) åter igen.

Som i de tidigare böckerna börjar även denna med fyndet av en död person - ett mord har begåtts. Wisting blir inkopplad och som tidigare har även hans dotter en förmåga att infinna sig på rätt plats vid fel tillfälle, eller tvärtom. Många olika personer dyker upp och miljön är Oslo samt ett stugområde strax utanför stan. Men spåren leder även till Litauen och Vilnius innan säcken så småningom kan dras ihop.

Det är egentligen en ganska enkel historia, men den är väldigt bra skriven. Enkel att läsa och förstå. Ibland tar den något udda vändningar, men den innehåller inga direkta överraskningar - jag hade t ex på känn att den skyldige var den det var, så det blev lite antiklimax. Men, det är en bra och mycket underhållande läsning. Filmiska historier, så jag skulle inte bli förvånad att böckerna dyker upp som TV-serie inom kort.

Sedan måste jag åter igen berömma Mattias Linderoth, uppläsaren, som mer och mer framstår som en av landets bästa. Enligt mig.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar