tisdag 28 juli 2015

Ensam på Mars

Givetvis har denna bok fått "20000 femstjärniga läsarrecensioner i USA", som det står på framsidan - det är ju en typisk amerikansk hjältehistoria av ofantliga mått.

Och visst är det en bra bok, den är fantastiskt spännande och man fastnar väldigt lätt och vill hela tiden läsa mer. Man bara måste ju få veta hur det går. Ibland blir historien lite seg och gillar man inte de ibland tekniskt ingående förklaringarna hur han fixar grejor och anpassar utrustningen, kan man säkert tröttna. Mark Watney, som astronauten heter, är en liten McGyver som verkar kunna fixa det mesta av vad som finns till hands. Dessutom helt ensam på Mars, i rymddräkt.

Men bortser man från det ibland helt otroliga och osannolika, är detta en mycket bra bok. Den är skriven på ett sätt som gör att man blir engagerad och kan inte sluta läsa. Och varför ska men det, den ger mycket underhållning och spänning. Under hösten dyker så också filmen som baseras på boken upp på biograferna, med Matt Damon i huvudrollen. Ska bli intressant att se.

Nu är ju sommaren i princip över (om det ens var sommar detta år), men detta är perfekt läsning på stranden, vid poolkanten eller i hängmattan.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar