onsdag 8 juli 2015

Gör dig inte kvitt denna - läs den!

Jädrar vad bra denna bok är. Hade läst lite kort om den innan och blev intresserad. Gillar ju lite annorlunda människoöden och särskilt såna som utspelar sig på landsbygd eller ställen en bit från storstadens präktighet.

Berättelsen om Eddy som tidigt förstår att han gillar pojkar mer än flickor och som växer upp i en familj som mer än gärna gör sig lustiga över allt som är annorlunda, framförallt bögar, berör mig verkligen. Man kan lätt sätta sig in i den miljö i den stad han växer upp i och alla de glåpord och trakasserier han får utstå. I ett försök att återvinna sin heder, blir han "en av de tuffa" och börjar själv mobba. Fast det bär honom emot.

Det är fan för jävligt att idag, 2015, ska ungar i skolan behöva utstå så mycket skit, bara för att de är, ser ut, rör sig eller talar lite annorlunda. Jag blir riktigt arg på sådant. Riktigt arg.

Edouard verkar ju ha tagit sig igenom denna skärseld och kommit ut relativt hel, men han fick och får säkert fortfarande kämpa för sin blotta existens. Jag önskar honom allt gott och tackar för denna hans bok. Den gav mig stor läsunderhållning. Rekommenderas varmt!

Finns hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar