måndag 26 oktober 2015

Årets charmigaste bok!

Att en bok som handlar om vår mage och tarmar, kan vara så intressant, rolig och fängslande är ju fantastikt- Men varför inte? Skulle det handla om hjärnan eller våra muskler och hur man bygger dem, skulle ingen höja på ögonbrynen, men nu handlar det om vårt innersta och allt som händer från det man stoppar något i munnen tills det kommer ut i andra änden. Och det är helt underbar läsning. Jag sträckläste den och lärde mig massor på kort tid.

Har själv haft och har magbekymmer och även personer i min närhet lider av olika problem, bl a IBS. Det står ganska klart att hur magen mår, påverkar hela vår kropp inklusive hur hjärnan jobbar, men även tvärtom. Allt hänger liksom ihop. I den här boken förklarar Giulia Enders varför det hänger ihop och på vilket sätt det ena påverkar det andra. Hon förklarar även varför man upplever vissa besvär om man t ex äter "fel mat", men hon kommer aldrig med några pekpinnar eller försöker skuldbelägga en. Hon bara sakligt, men på ett otroligt enkelt och roande sätt, redogör för vad som fysiskt, kemiskt och biologiskt händer i kroppen vid olika scenarier. Språket är ibland nästan barnsligt när hon personifierar enzymer eller bakterier, men det funkar. Man förstår, helt enkelt. Aldrig har det väl heller varit så intressant att läsa om bajs.

Är du det minsta intresserad av att lära dig något, så läs denna bok. Är du bara intresserad av att läsa en bra bok, så läs denna, då lär du dig nåt samtidigt. Oavsett är det en win-win-situation.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar