torsdag 22 oktober 2015

Diary of a helt underbart rolig diva!

Joan Rivers dog för drygt ett år sedan 81 år gammal och den amerikanska ståuppeliten förlorade en av sina bästa. Jag har sett några av hennes shower på TV och hon var ju helt sanslöst bra och rolig. Detta var den första boken jag läste av henne och den var makalös även den. Precis som hon var, i båda avseendena.

Hon var ju känd för att kunna skämta om det mesta och det gör hon även i denna bok. När en av hennes vänner hörde att hon skulle skriva en dagbok, kom en annan dagboksförfattare upp, nämligen Anne Frank. På det sättet Joan i boken gör sig rolig över Anne, är på gränsen till makabert, men man vet att bakom den där divafasaden, fanns ett hjärta och då blir det så hejdlöst roligt. Att hon för att väga upp allt även förnedrar nazisterna, ställer allt till rätta igen, så att säga.

Hon var fantastisk på att ge kängor till alla omkring sig och hänga ut andra kändisar. Det var en av hennes paradgrenar, men hon gjorde det alltid med finess och hjärta. Den hon hängde ut allra mest och nästan förnedrade, var ju sig själv. Hon berättar i boken om den gången hon skulle ge igen på en yngre väninna som påtalat åldersskillnaden. Hon klädde då av sig naken, ställde sig utan för väninnans dörr och ringde på och när hon öppnande, skrek åt henne "titta ordentligt, såhär kommer du se ut om 20 år, ha!".

Underbar bok och fantastiskt rolig! Läs!

Finns hos Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar