måndag 9 december 2013

Svindlaren - helt okej!

Vågar man sig på att säga att man inte läst John Grisham? Ska ju vara en sån författare som alla läst och alla gillar och alla hans böcker blir filmer som alla sett och alla älskar. Eller? Jag har sett filmer som byggt på hans böcker, men läst honom har jag inte. Förrän nu.

Svindlaren handlar just om en svindlare, som lurar allt och alla och går vinnande ur striden. Det tog inte lång stund att lista ut vem svindlaren egentligen var, men det gjorde inte så mycket, för det var en bra och intelligent plan, som det var kul att följa. Historien tar några lite oväntade vändningar, men det mesta hade i alla fall jag på känn. Så några större överraskningar bjöd den inte på. Men det är en bra historia och spännande.

Den skiljer sig i det avseendet att huvudpersonen är en advokat och det blir mycket juridik och inte så mycket pang-pang som många andra liknande böcker. Men det är det som är bokens styrka. Grisham lyckas hålla spänningen uppe. Och med tanke på hans förra böcker kommer säkert även denna bli film, så småningom. Det kan nog bli en riktigt bra film, dessutom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar