söndag 10 maj 2015

Tänk om man fått vara med då...

Jan Olofsson var en kille som under sin ungdom på 60-talet först gjorde sig ett namn som en av de förtsa rockartisterna i Sverige, Rock-Ola. Efter en kort karriär hade han fått smak på musiklivet och bestämde sig för att bli manager och arrangör mm. Han drog till London och Hamburg där det hände grejor just då.

Denna historia berättas i denna mycket underhållande bok, sammanställd av Sven Lindström. På ett mycket roligt och medryckande sätt beskrivs den tidens nybyggaranda och framtidsdrömmar som Jan levde ut i hela sin kraft. Det måste ha varit en skön tid på många sätt och ett klimat som gynnade de modiga och framåtsträvande. Rocken och popen var ny och allt kändes nytt och fräscht. Publiken skrek efter nya band och ny musik. Idoldyrkandet tog sig helt nya uttryck och man har ju många gånger sett filmer med skrikande tjejer framför scenen.

Mitt i detta försökte en ung Jan slå sig fram och skaffa kontakter. Boken berättar på ett roligt och underhållande sätt hans eskapader och hans möten med dåtidens stjärnor och giganter bland artister, musiker, producenter, låtskrivare m fl. Det var fester och sprit och droger och sex med allehanda stjärnor. När det hände. Där det hände. Han var där. Jag önskar jag också fått vara där.

En mycket bra bok som jag rekommenderar till alla som på något sätt har det minsta intresse av musik. Och har du inget musikintresse, kan du ändå få en mycket roande läsning om en av Sveriges stora, men ganska anonyma inom musikbranschen.

Finns hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar