tisdag 24 november 2015

Ordningen återställd!

Först kom Geim, sen Buzz och Bubble. De var som ett Kinderegg - tre överraskningar i ett, så att säga. Tre fantastikt bra böcker som jag slukade och gillade skarpt. Sedan kom Memorandom och den var bra, men tyvärr inte som sina föregångare. Nu har herr De La Motte skrivit en ny bok kallad Ultimatum och det verkar som han kammat och skärpt till sig för nu är det riktigt jävla bra igen!

Boken är nästan en fortsättning på Memorandom och rör sig i samma kriminella Stockholmsmiljöer och huvudpersonerna är delvis desamma, bl a polisen David Sarac. Den är dock, enligt mig, betydligt mer spännande och intressant.

Det börjar som vanligt med ett lik och ett spår som leder åt helt fel håll, men så börjar bitarna falla på plats och man anar ett helt annat scenario, som utvecklas till ett nät av brott och vidrigheter.

Personerna är många, men författaren har på ett mycket smart och lurigt sätt gett dem alla speciella karakteristika och bakgrunder som gör dem intressantaoch man får t ex följa huvudpersonen Davids inre kamp mot sina demoner parallelt med polisutredningen. Mycket bra! I like!

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar