torsdag 3 mars 2016

En klok man!

Gamle Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar har nått den ålder och har den position då han nästan kan säga vad han vill och komma undan med det. Det är väl i princip det han också gör i denna bok.

Det är en delvis biografisk bo där han kort berättar om sin historia och om hur han började sin karriär, men det mesta berör tiden efter att han lämnade Volvo. Det är intressant att höra hans åsikter om hur det företaget sköttes efter att han slutade. Han säger inte rakt ut vad han tycker om sina efterkommande chefer, men man kan mellan raderna läsa en hel del.

Han redogör dessutom många av sina åsikter om politik, om hur Sveriges styrs idag och hur industrin sköts. Det är ofta inte snälla ord, men som jag inledde, så är han i den ålder att han kan kosta på sig att säga exakt vad han tycker. och varför skulle han inte göra det, han har ju lång erfarenhet och vet vad han talar om.

Att han sedan han lämnade Volvo ändå har varit så pass engagerad i olika styrelser och uppdrag, har åtminstone för mig varit obekant. Han har verkligen inte legat på latsidan, kan man lugnt påstå. Det verkar dessutom som han har en hel del kvar att ge, även om han nu passerat 80.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar