onsdag 23 mars 2016

Som en gammal hederlig äventyrsbok!

Läste John Williams bok Stoner för ca 1,5 år sedan och blev väldigt förtjust i den boken. Därför var det naturligt att ta sig an denna från samma författare.

Jag gillar denna bok nästan lika mycket som Stoner. Det handlar om unge Will Andrews som kommer till Butchers Crossing, en liten håla mitt ute i ödemarken. Där går befolkningen och väntar på järnvägen som ska dras genom landet och man ytror ska frälsa dem från fattigdom. Will blir erbjuden jobb, men han vill iväg och söka lyckan och äventyret. Tillsammans med ett gäng jägare ger han sig iväg på jakt efter bison som enligt ryktet ska finnas i en dal långt borta.

Man får sedan följa männen och alla deras vedermödor innan de hittar dalen och all bison. Och det är verkligen många bisonoxar. Nu är de rika. Men så börjar det snöa...

Detta är nästan som en hederlig vilda västernbok man läste som ung. Det är ett äventyr och det är coola tuffa män som inte badar på månader och äter rått kött och bönor direkt ur grytan. Det är väldigt filmiskt och skulle säkert även bli en bra film, men å andra sidan har den typen av filmer redan gjorts flera gånger.

Jag gillar denna bok väldigt mycket och det borde fler göra. Rekommenderas.

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar