söndag 6 mars 2016

Inte lika bra som föregångaren

Läste för några år sedan Ian Sansoms förra bok, tillika denna boks föregångare, Fallet med de försvunna böckerna. Den boken älskade jag från sida ett och därför var jag extra nyfiken på uppföljaren och ville veta vad huvudpersonen Israel Armstrong skulle hitta på denna gång.

Tyvärr hittar han inte på lika mycket i denna bok och han råkar inte ut för lika många händelser eller träffar på alla skruvade personer som han gjorde senast. Han är fortfarande bibliotekarie på samma gamla bokbuss i Nordirland, men denna gång står bussen mest stilla då han råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle och blir indragen i en, verkar det som, kidnappning.

För att rentvå sig börjar Israel själv en utredning av fallet och börjar på sitt egna sätt leta efter ledtrådar. Det visar sig att allt är inte som det ser ut och snart är han indragen i en katt-på-råttan-lek och frågan är vem som hinner till svaret först - han eller den lokala polisen.

Precis som i förra boken är det ganska dråpliga händelser och småroliga anekdoter, men det tar riktigt aldrig fart och blir inte lika underhållande som förra boken var. Tyvärr. Bra, ja, men inte jättebra!

Finns hos Adlibris, Bokus och Storytel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar