onsdag 8 april 2015

Boz gör det igen!

En favorit har släppt ett nytt album. Boz Scaggs brukar leverera musik som inte låter som någon annan, mycket beroende på hans unika röst. Denna gång har han blandat friskt mellan olika genrer och det är väl det som gör en stor artist - att han kan göra i princip vad han vill. Och få det att låta bra.

Enligt uppgift ska detta album spelats in på bara fyra dagar och för att gå iland med det krävs dels skickliga musiker, bra samarbete och mycket spelglädje, kan jag gissa. Man kan förstå att de haft roligt i studion och att musikerna är skickliga säger sig själv, de heter nämligen Ray Parker Jr, Willie Weeks och Steve Jordan. Då blir det hantverk som är helt otroligt. Att kunna spela alla dessa olika musikstilar och få till ett så tight sound i låt efter låt imponerar.

Det är svårt att plocka ut några favoriter eftersom låtarna växer för varje lyssning och varierar därför i prioritet. Det slutar med att alla låtar är en favorit, beroende på när och hur jag lyssnar. Däremot kan jag konstatera att Small Town Talk och There's A Storm A' Comin' båda är låtar som lika gärna skulle kunna vara skrivna av Nick Lowe. Både Lucinda Williams och Bonnie Raitt gästsjunger och de lyfter sina resp låtar ett par nivåer. Mycket bra. I love!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar